University of Oregon, Allan Price Science Commons and Research Library Remodel and Expansion

Details


OWNER:
University of Oregon

ARCHITECT:
Opsis Architecture

LOCATION:
Eugene, OR

PROJECT COST:
$11M

COMPLETION DATE:  
2016

RESPONSIBILITY/SERVICE:
Civil

AWARDS:
LEED Gold
AIA Portland, Merit Award, 2018
AIA, ALA Library Awards, 2017
AIA, CAE Education Facility Design Awards, 2017
IIDA OR, Education Honorable Mention, 2017
SCUP Honor Award, 2017

Project Lead:

Monica Anderson, PE, LEED AP

Principal, Senior Civil Engineer

Project Team:

Mazzetti provided civil engineering for the award-winning design and construction of the UO’s 40,895 sf Allan Price Science Commons and Research Library remodel and expansion. The existing 38,000 sf underground library was expanded with a 4,000 sf above ground addition incorporating a plaza-level entrance with a social common cafe and event space. Mazzetti’s civil engineering design included demolition and replacement of the existing storm drain system in keeping with jurisdictional requirements and LEED goals. The building had experienced long-term leakage problems and the new sustainable storm drain system needed to remedy the leakage without full replacement of the topping slab structure.