Lane Community College Center for Student Success

Details


OWNER:
Lane Community College

ARCHITECT:
PIVOT Architecture & Perkins+Will

size:
93,000 sf

LOCATION:
Eugene, OR

COMPLETION DATE:  
2015

RESPONSIBILITY/SERVICE:
Civil

AWARDS:
LEED Silver
Excellence in Concrete, 2016

Project Lead:

Monica Anderson, PE, LEED AP

Principal, Senior Civil Engineer

Project Team:

Mazzetti provided civil engineering services for the renovation and addition for this four-story concrete building originally constructed in the 1960’s. The building remained occupied throughout design, and construction occurred in multiple phases to create a modern new learning commons and student union and replaced an out-of-date bookstore with a new store.  Exterior spaces were reconstructed to create an engaging plaza with improved access to the building and adjacent buildings and also included a unique tiered stormwater management system which included harvesting rainwater in the plaza surrounding the building.